banner
Ingelogd als: Bezoeker
Exploratie

 

 

Sinds 2004 is binnen onze club een werkgroep exploratie actief. De werkgroep gaat actief op zoek naar nieuwe grotten. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Exploratie vergt heel wat kennis van het terrein en studie van geologische, geografische en hydrologische gegevens. Maar een van de kerntaken is ook graven en stenen verleggen, vaak in moeilijke omstandigheden.

 

 

 

Volharding, uithouding en een motivatie die (letterlijk) bergen verzet, zijn dan ook de belangrijkste kenmerken van een explorator. Niet dat exploratie enkel voor superspeleo's zou zijn. Exploratie is zowel interessant voor de sportieve speleoloog, de techneut alsook het meer wetenschappelijk geïnteresseerde clublid. Elk clublid van Cascade kan de werkgroep dan ook komen versterken.

 

 

 

 

De werkgroep exploratie is actief sinds 2004. De eerste jaren was de werkgroep vooral actief op het massief van de Fayt, tussen Jemelle en Rochefort. Toen werkte men in de Trou des Renards, de Trou de l'Ail en de Gouffre aux Mortier. In 2008 waren we toe aan enige afwisseling en zo ontdekten we in Rochefort de Fosse aux Ours, een grot van intussen meer dan 2 km lengte.